Peter Socha jmenován Deputy CEO a Chief Distribution Officer skupiny AXA CZ & SK

Deputy CEO a Chief Distribution Officer (CDO) skupiny AXA v České republice a na Slovensku (AXA CZ & SK) je s účinností od ledna 2019 jmenován Peter Socha. Ve své roli bude odpovědný za interní i externí distribuční kanály, kontaktní centrum a správu aktiv skupiny AXA CZ & SK.

„Peter během svého působení v rámci skupiny AXA prokázal výborné profesní i lidské kvality. Jsem přesvědčený, že společně se svými kolegy a obchodními partnery významně přispěje k dalšímu rozvoji skupiny AXA a podpoří naši strategickou vizi stát se skutečným partnerem našich klientů na každodenní bázi. Společně s distribučními sítěmi se zaměří zejména na inovace a kvalitu služeb, abychom naši produktovou a servisní nabídku posunuli ještě blíže skutečným potřebám našich klientům,“ říká Robert Gauci, CEO skupiny AXA CZ & SK.

Peter Socha pracuje ve skupině AXA od roku 2005 na různých manažerských pozicích. V roce 2010 se stal členem představenstva a COO skupiny AXA CZ & SK odpovědným za provoz a IT a ředitelem útvaru životního pojištění a důchodového zajištění. Další manažerské zkušenosti získal v AXA jako finanční ředitel pro Slovensko. Před svým nástupem do skupiny AXA zastával řídící pozice v Prvé dôchodkové sporiteľni, d.s.s., a.s., Doplňkové pojišťovně CREDIT SUISSE LIFE & PENSIONS a dalších finančních institucích.

Peter Socha vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě. Je uznávaným odborníkem na oblast důchodového zabezpečení. Více než deset let působí v prezidiu asociací pro II. a III. pilíř důchodového systému na Slovensku.

„Těším se na další spolupráci se současnými i novými kolegy z interních i externích distribučních sítí. Společně budeme pracovat na naplnění vize, že naše posláním nekončí s vyplacením pojistného plnění. Naším úkolem je jít mnohem dál, stát se skutečným partnerem našich klientů a umožnit jim vést lepší život,“ uzavírá Peter Socha.